Home / archiefcentraal / heilig hartkerk na opknapbeurt open met adventsviering

De Heilig Hartkerk in Lemelerveld ondergaat momenteel een flinke opknapbeurt. Op zaterdag 1 december wordt de afronding daarvan gevierd met een feestelijke adventsviering. Voorganger is Marga Klein Overmeen, Con Amore zorgt voor liederen en er is een kinderwoorddienst.

heilig hartkerk na opknapbeurt open met adventsviering

De werkzaamheden worden momenteel uitgevoerd door schildersbedrijf Lenferink Lemelerveld. Vrijwilligers zorgen voor het nodige hak- en breekwerk; het demonteren en monteren van kerkbanken (zodat de steiger er bij kan), schoonmaakwerk, helpen bij het steigerbouwen en meer
De kerk staat straks weer strak in de verf en is klaar voor een hele tijd. Maar hoe staat het met de kerkgangers? Hebben die ook onderhoud nodig? Bladdert de boel af en is het vaal en kleurloos geworden? Tijd voor een nieuw begin! Tijd van verwachting, afschuren, schoonmaken, klaar voor nieuwe kleuren en gedachten, hoop en vertrouwen in een donkere wereld. Soms lijkt het leven een doolhof. De bezoekers van de viering krijgen het beeldend te zien aan de hand van een groot labyrint en enkele steigers. Het is eerst donker, maar er komen gedurende de viering steeds meer kleuren in. Aanvang is om 19.00 uur.

De dienst wordt op woensdagmiddag 28 november voorafgegaan door een knutselmiddag voor alle kinderen tot en met 12 jaar in het parochiecentrum van de RK kerk aan de Posthoornweg. De inhoud van deze middag heeft betrekking op de advent. De middag is kosteloos en voor drinken en wat lekkers wordt gezorgd. Ouders zijn welkom om aanwezig te zijn, te kijken of hun kind een handje te helpen. De middag duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Opgave voor vrijdag 23 november via e-mail: brandweg@hotmail.com. Na afloop van de adventsdienst nemen de kinderen hun kunstwerk mee naar huis.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Home / Sallandcentraal / Heilig Hartkerk na opknapbeurt open met adventsviering

Heilig Hartkerk na opknapbeurt open met adventsviering

LEMELERVELD – De Heilig Hartkerk in Lemelerveld ondergaat momenteel een flinke opknapbeurt. Op zaterdag 1 december wordt de afronding daarvan gevierd met een feestelijke adventsviering. Voorganger is Marga Klein Overmeen, Con Amore zorgt voor liederen en er is een kinderwoorddienst.

De werkzaamheden worden momenteel uitgevoerd door schildersbedrijf Lenferink Lemelerveld. Vrijwilligers zorgen voor het nodige hak- en breekwerk; het demonteren en monteren van kerkbanken (zodat de steiger er bij kan), schoonmaakwerk, helpen bij het steigerbouwen en meer
De kerk staat straks weer strak in de verf en is klaar voor een hele tijd. Maar hoe staat het met de kerkgangers? Hebben die ook onderhoud nodig? Bladdert de boel af en is het vaal en kleurloos geworden? Tijd voor een nieuw begin! Tijd van verwachting, afschuren, schoonmaken, klaar voor nieuwe kleuren en gedachten, hoop en vertrouwen in een donkere wereld. Soms lijkt het leven een doolhof. De bezoekers van de viering krijgen het beeldend te zien aan de hand van een groot labyrint en enkele steigers. Het is eerst donker, maar er komen gedurende de viering steeds meer kleuren in. Aanvang is om 19.00 uur.
De dienst wordt op woensdagmiddag 28 november voorafgegaan door een knutselmiddag voor alle kinderen tot en met 12 jaar in het parochiecentrum van de RK kerk aan de Posthoornweg. De inhoud van deze middag heeft betrekking op de advent. De middag is kosteloos en voor drinken en wat lekkers wordt gezorgd. Ouders zijn welkom om aanwezig te zijn, te kijken of hun kind een handje te helpen. De middag duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Opgave voor vrijdag 23 november via e-mail: brandweg@hotmail.com. Na afloop van de adventsdienst nemen de kinderen hun kunstwerk mee naar huis.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.