Heihoeve vraagt om hulp bij aanschaf nieuwe tractor

LETTELE – De gestolen tractor van werk- en leercentrum De Heihoeve van Dimence in Lettele is nog niet terecht. Om de groenten van het land te kunnen halen, is de tractor onmisbaar. Cliënten en vakbegeleiders vragen daarom dringend om hulp: wie helpt hen aan een (tweedehands) tractor?

Begin november werd de tractor (foto) van het werk- en leercentrum De Heihoeve gestolen. “We zijn er echt kapot van. De tractor is hard nodig op onze biologische boerderij. Cliënten bewerkten er het land mee en oogsten de groenten”, vertelt Tonnie Kloosterboer van de Heihoeve. “De groentetuin is onze grootste inkomstenbron. Wekelijks worden er in een straal van 15 kilometer rondom de boerderij zo’n 150 groentepakketten geleverd.”
Schade claimen bij de verzekeraar heeft geen zin. “Het bouwjaar en de waarde van de tractor zijn namelijk niet bekend en het voertuig was enkel WA-verzekerd.” Vakbegeleiders en cliënten van de boerderij hopen nu op ondersteuning vanuit de omgeving. “Een tweedehands tractor kost toch al gauw tussen de 15.000 en 20.000 euro”, aldus Tonnie. Een vervangende tractor heeft bij voorkeur een 4-wiel aandrijving, 50 tot 70 pk, is onder de 1500 kilo, verstelbare spoorbreedte en de afstand tot de onderkant van de tractor is minimaal 45 cm. Helpen? Mail naar heihoeve@dimence.nl of bel naar 0570-551570 of 06-12949139.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.