harry koning nieuwe dirigent wijhes mannenkoor

De sollicitatiecommissie heeft zich de afgelopen maanden bezig gehouden met de opvolging van Schreurs. Na het plaatsen van een vacature in een vakblad kwamen er meerdere reacties binnen. Er werden drie kandidaten geselecteerd die voor een proefdirectie in aanmerking kwamen. Aan de leden werden gevraagd hun voorkeur uit te spreken. De leden kozen met meerderheid van stemmen voor Harry Koning.

Harry Koning behaalde zijn bachelor voor piano en solozang aan het Conservatorium in Zwolle en behaalde zijn Master aan de Opera Studio in Maastricht, waarna hij ging werken aan de opera van Aachen. Eerst als lid van het Opera Koor en solist en later als Repetitor, Studienleiter en Musikalische Leiter. Hij verliet de opera en ging werken als musical director in de Duitse musicalwereld, voornamelijk in Mönchengladbach en Keulen, maar ook in Londen. Na een sabbatsjaar is hij gaan werken in de muziekeducatie en is nu directeur van het Ateliers Majeur Heerenveen en van IVAK Delfzijl.

Vanaf 14 januari beginnen de nieuwe repetities onder leiding van Harry Koning. Een mooi moment voor nieuwe zangers om eens binnen te lopen. Mannen die van zingen houden zijn van harte welkom om mee te zingen. Bea Schreursneemt op 16 december afscheid tijdens het Kerstconcert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.