hans de kort doet aangifte tegen raalter wethouder

”Geachte dames/heren,

Langs deze weg doe ik aangifte van het plegen van een strafbaar feit. Het betreft het schenden van geheimhouding door een lid van het Raalter gemeentebestuur.

Uit ervaring – ik verwijs u hiervoor naar het seponeren van de aangifte tegen een persoon die verantwoordelijk moet zijn geweest voor een illegale vuilstort aan de Heesweg 44/44a in onze gemeente – weet ik dat het vervolgen van vooraanstaande politici geen prioriteit schijnt te hebben bij het Openbaar ministerie (OM). Vandaar dat ik er nu reeds op wil wijzen dat, mocht het OM ook dit keer besluiten tot het bekende seponeren van een politiek gevoelige kwestie, ik niet zal schromen een artikel 12 Sv-procedure te starten.
Ik verzoek u dan ook dringend deze aangiften serieus te nemen en mij op de hoogte te houden van de verdere afhandeling ervan.

Zoals bekend is het schenden van geheimhouding een strafbaar feit.
Dit geldt niet voor diegene die te goeder trouw heeft kunnen aannemen dat het algemeen belang de bekendmaking vereiste.
Van dit laatste kan hier geen sprake zijn. De geheimhoudingschender spreekt immers van een moreel appel dat op hem gedaan werd. Ik citeer uit de Stentor van vandaag “De familie heeft een uiterst moeilijke periode gekend met veel tegenspoed. Ik heb getracht het vertrouwen en de geloofwaardigheid in de gemeente enigszins te verbeteren door openhartig en eerlijk te zijn. Ik vond dat de grondeigenaar een moreel appèl op mij deed. Door dit morele appèl heb ik de uitspraak [spreek: de geheimhouding geschonden (HdK)] gedaan”.
Deze mededeling bewijst ook overduidelijk dat hier geen sprake is geweest van ‘een slip of the tongue’.
Het moge duidelijk zijn dat de betreffende wethouder hier het belang van een individuele burger heeft laten prevaleren boven het algemeen belang. Dat is een kwalijke zaak en het kan niet zijn zo zijn dat uitgerekend een burgemeester en een officier van justitie via handjeklap de kwestie bagatelliseren met een flutredenering zoals die, kort samengevat, luidt: “Ach we weten wie het deed, hij heeft het goed bedoeld en hij heeft het toegegeven”.

Iedereen weet dat je met deze argumentering de meeste strafbare feiten kunt seponeren. Zolang de overtreder dus maar bekend is, zijn goede bedoelingen al dan niet fingeert en de daad maar toegeeft, is er niets aan de hand? Een gotspe van de bovenste categorie!

Tot slot wil ik niet vergeten ter vermelden dat een Raalter raadslid in het verleden wél is vervolgd, voor velen ten onrechte. Maar dat was dan ook een kritisch raadslid en hij zat in de oppositie.

Een kopie van deze brief gaat naar het Openbaar Ministerie, Arrondissementsparket Oost-Nederland, in Arnhem.

Met vriendelijke groet,
Hans de Kort’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.