Home / archiefcentraal / groep 7 en 8 krijgen verkeersles over de dode hoek

Afgelopen maandag hebben de groepen 7/8 van KBS De Bongerd uit Boerhaar en OBS Tellegen uit Wijhe een dode hoekles gevolgd. Met het lesprogramma Veilig op Weg leerden de kinderen wat je het beste kunt doen als ze een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig op straat tegenkomen.

groep 7 en 8 krijgen verkeersles over de dode hoek

Dankzij de inzet van ROVA en een voorlichter van Veilig Verkeer Nederland, kregen de kinderen een leuke les over de dode hoek en andere zaken waar bestuurders van grote voertuigen mee te maken hebben. Het lesprogramma Veilig op Weg begint in de klas met een film en een quiz, waarin de kinderen leren wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Ook is er speciale aandacht voor de juiste plek bij een rotonde.

Hhet spannendste gedeelte van de les was toen de kinderen plaats mochten nemen in de cabine van een echte vrachtauto en zelf konden ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet.

Jaarlijks vallen door ongelukken met de dode hoek ongeveer tien doden en enkele tientallen zwaargewonden te betreuren. Het doel van de ‘dode-hoek-les’ is nul verkeersslachtoffers door de dode hoek van vrachtwagens. Verschillende maatregelen, zoals spiegels en camera’s op grote voertuigen, maken de dode hoek kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, vooral aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen.

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.