Home / archiefcentraal / gemeente raalte haalt snoeihout op in buitengebied

Het is al mogelijk om het hele jaar door gratis grof tuinafval aan te bieden bij de milieubrengstations van ROVA in Raalte en Zwolle en bij Jansen Wijhe. Begin dit jaar is er een extra service bijgekomen. Inwoners die in het buitengebied van de gemeente Raalte wonen, kunnen hun snoeihout twee keer per jaar gratis laten ophalen. Dit hout wordt, indien gewenst, aan huis versnipperd. Daarom heet dit initiatief de Snipperroute. De Snipperroute is een proef die na twee jaar wordt geëvalueerd.

gemeente raalte haalt snoeihout op in buitengebied

Bewoners van het buitengebied kunnen in de week van 10 tot en met 14 december snoeihout gratis laten ophalen. Het ter plaatse laten versnipperen kost 10 euro per m3. Het op te halen hout moet wel aan een paar voorwaarden voldoen.

– De hoeveelheid hout heeft tenminste een omvang van 6 m³.  Minder kan wel aangemeld worden maar moet zelf naar een locatie in de buurt gebracht worden. Op basis van de aanmeldingen wordt een aantal locaties aangewezen, waar het snoeihout wordt verzameld.
– Er kan alleen houtige massa aangeboden worden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en laurier is niet geschikt om te versnipperen.
– Ook stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen.

Aanmelden
ANV Groen Salland voert de Snipperroute uit voor de gemeente Raalte. Aanmelden kan door vóór 26 november te mailen naar ANV Groen Salland via groensalland@kpnmail.nl. Op www.raalte.nl/snipperroute is meer informatie te vinden over de Snipperroute.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.