Geen Slachtdag bij Boerderij Strunk

RAALTE – De jaarlijks terugkerende Slachtdag bij Boerderij Strunk in Raalte gaat dit jaar niet door. Dit in verband met de verbouwplannen die er zijn voor boerderij Strunk. Om te beginnen zal de monumentale boerderij worden gerenoveerd. Veel van het houtwerk, het stucwerk en de rieten kap zijn dringend aan vervanging toe. Verder zijn er plannen om de schuur, die nu alleen als opslag dient, te verbouwen tot een multifunctionele ruimte. De plannen beginnen nu zulke concrete vormen aan te nemen, dat bestuur en vrijwilligers van boerderij Strunk alle tijd nodig hebben om dit hele proces in goed banen te leiden. Zo zal de gehele collectie tijdelijk elders ondergebracht moeten worden. Deze zal dan tegelijkertijd gecatalogiseerd en gefotografeerd worden. Het streven is om volgend jaar wel weer een Slachtdag te organiseren. De koffieconcerten gaan dit seizoen wel gewoon door. Als alles volgens plan gaat, hoopt het bestuur in september volgend jaar helemaal klaar te zijn met de verbouwing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.