fotos stoppelhaene oogstgave schenkt 30 100 euro aan mount neverrest in thailand

Bijzonder is dat dit jaar zestien VMBO-leerlingen in het kader van de Fit for Life Carmel Xperience in Thailand is geweest. Ze hebben gezien dat het geld daar hard nodig is en de jongeren hebben tijdens Stöppelhaene 2018 diverse activiteiten gedaan om meer geld op te halen. En dat is gelukt, ze hebben samen € 3.522,- bijgedragen aan de totale opbrengst.

De Thai Child Development Foundation zorgt voor een groep gehandicapte kinderen. Rond de school heeft zich in de loop der jaren een leefgemeenschap ontwikkeld van kinderen, vrijwilligers, ouders en kleine boeren. In Thailand is niets geregeld voor deze kwetsbare jeugd.
Met het Mount Neverrest-project kunnen eetbare gewassen in een community garden op de berghellingen worden geteeld. Hiermee heeft de school voor de toekomst een duurzame inkomstenbron. En zijn de kwetsbare kinderen verzekerd van een veilige opvang, een nuttige daginvulling en passende scholing.

In een filmpje uit Thailand vertelden de twee Nederlandse mede-oprichters van de school dat de oogstgave voor hen een droom is die werkelijkheid wordt; met de opbrengst wordt het voortbestaan van de school veilig gesteld. En de kinderen in Thailand zeiden in het filmpje om beurten dank je wel in het Thais: kab kuhn kah.

De Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte (WOR) zal volgend jaar op de roggemaaiersdag en de boerendag laten zien wat er is bereikt met de opbrengst van de oogstgave 2018. Met nog meer geld kunnen ze in Thailand nog meer realiseren. Dus voor wie nog graag wat wil geven, er kan nog altijd worden gestort op NL45 RABO 0142 9671 57, Oogstgave.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.