FilmHuisRaalte met Bankier van het Verzet

RAALTE – FilmHuisRaalte vertoont op vrijdag 16 november de film ‘Bankier van het Verzet’ in het Annahuis in Raalte. In de film vertelt Gijs van Hall na afloop van de Tweede Wereldoorlog aan de Nederlandse overheid hoe hij en zijn broer Walraven het Nederlandse verzet gefinancierd hebben. Walraven weet door een geheime constructie met oude aandelen een leningsysteem te creëren: op een onopvallende wijze kunnen zijn financiële contacten lenen aan het verzet, met garantie van de Nederlandse overheid dat het bedrag wordt terugbetaald. Later worden tientallen miljoenen guldens de Nederlandsche Bank uitgesmokkeld waarbij waardevolle schatkistpromessen worden vervangen door vervalsingen. Uiteindelijk wordt Walraven opgepakt en – na gemarteld en verhoord te zijn – geëxecuteerd. Aanvang is om 20.00 uur. Tickets à 6 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Parabool. Kaarten reserveren is mogelijk via filmhuisraalte@hotmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.