Familie Westenenk naar Canada voor verjaardag oom Willie

RAALTE – Tien neven en nichten uit de Raalter familie Westenenk reizen op 27 november naar Canada om daar de negentigste verjaardag van hun oom Willie Westenenk te vieren. Willie Westenenk (29 november 1928) is een veteraan van de Prinses Irene Brigade, hij werd onder andere uitgezonden naar Indonesië. Hij emigreerde in 1952 naar het plaatsje Antigonish in Canada, zijn broer Jan achterna. Willy werkte daar veertig jaar als groenvoorziener/tuinman op een universiteit. Hij is nog steeds erg actief in zijn groentetuin. Een groot deel van zijn oogst draagt hij af aan de plaatselijke voedselbank. Daarnaast maakte hij enige naam in Antigonish als ‘the pink flamingo planter’. Toen broer Jan en zijn vrouw 25 jaar waren getrouwd, verfraaide hij hun gazon met 25 kunstflamingo’s, een traditie die hij had afgekeken van tv. “En vanaf dat moment wisten de mensen me te vinden”, vertelde Willie eerder aan The Casket in Canada. “Of ik er ook vijftig kon maken ter ere van het 50-jarig huwelijk van hun ouders. Toen mijn buurvrouw 80 werd, heb ik er tachtig op haar gazon gezet. Afgelopen mei werd ze 93. Toen werden het er 93.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.