Falco Bruinsma stopt als wethouder, Jan ten Kate volgt hem op

Falco Bruinsma (OpKoers.nu) stopt vanwege gezondheidsredenen als wethouder van de gemeente Hardenberg. OpKoers.nu draagt Jan ten Kate nu voor als zijn vervanger. Ten Kate is nu nog wethouder in gemeente De Wolden.
Falco Bruinsma werd op 17 mei geïnstalleerd als wethouder namens OpKoers.nu. Sinds oktober is Bruinsma afwezig door ziekte. Zijn lichamelijke klachten zijn zodanig dat hij heeft moeten besluiten te stoppen als wethouder: “Na de verkiezingen is mij de kans geboden om onze inwoners en de gemeente te vertegenwoordigen als wethouder. Bij het uitoefenen van deze mooie baan, kon ik rekenen op de volledige steun van mijn eigen partij. Helaas kan ik dat niet zeggen over mijn gezondheid. Wethouder zijn is topsport. Mijn lichamelijke klachten maken het voor mij onmogelijk om de functie van wethouder langdurig en voor de volle honderd procent op een goede manier in te vullen. Het besluit om te stoppen als wethouder is mij niet licht gevallen, maar is in het belang van de gemeente en onze inwoners. Ik wil iedereen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ook wil ik de gemeenteraad, het college van B&W en de ambtelijke organisatie bedanken voor de goede en constructieve samenwerking.”

Bruinsma heeft inmiddels formeel zijn ontslag ingediend bij de gemeenteraad. Zijn ontslag gaat in als zijn opvolger aan de slag gaat.
OpKoers.nu respecteert het besluit van Falco Bruinsma. In de afgelopen periode heeft de partij in afstemming met de coalitiepartners gezocht naar een opvolger. Die is gevonden in de persoon van Jan ten Kate. Hij neemt namens OpKoers.nu zitting in het Hardenbergse college van B&W.
Ten Kate gaat zich binnen het college van B&W onder andere bezighouden met de onderwerpen duurzaamheid, lokale infrastructuur, parkeren en evenementenbeleid. De beoogd wethouder wordt door OpKoers.nu voorgedragen voor benoeming tijdens de raadsvergadering van 18 december.
Jan Ten Kate (54) is nu nog wethouder in gemeente De Wolden (Drenthe) voor de partij Gemeentebelangen. Hij begon zijn politieke carrière in 2002 als raadslid voor Gemeentebelangen. In 2006 werd hij fractievoorzitter. Ten Kate is sinds 2010 wethouder in De Wolden.
Jan ten Kate: “Na een mooie bestuurlijke carrière in De Wolden, ga ik met veel plezier aan de slag in de gemeente Hardenberg. Ik ken het gebied en de mensen die er wonen en werken al goed. De ambities van de gemeente Hardenberg kan ik onderschrijven. Ik wil bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeente Hardenberg, en de verbinding maken tussen economische groei en het stedelijk gebied enerzijds, en de opgaven die we zien op het platteland anderzijds.”
De huidige coalitie in Hardenberg bestaat uit CDA, ChristenUnie, Opkoers.nu en PvdA. Het college van B&W bestaat op dit moment uit de wethouders Martijn Breukelman (CDA), Alwin te Rietstap (ChristenUnie) en Gitta Luiten (PvdA). Als de gemeenteraad met zijn benoeming instemt, neemt Jan ten Kate als vierde wethouder en namens Opkoers.nu zitting in het college.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.