drie dagen topsport op 27e herfst indoor luttenberg

Eerst moeten twee voorrondes worden gereden, waarvan de beste rijders terugkwamen voor de finale. Een geselecteerd gezelschap uit deze finalerubriek mocht deelnemen aan de Grote Prijs, de Tripiade. Een onderdeel dat elke ponyruiter eens gereden wil hebben. Internationaal springruiter Frank Schuttert uit Ommen wist deze rubriek in z’n ponycarrière zelfs twee keer op z’n naam te schrijven.

Vrijdagavond begon de marathonwedstrijd in de sfeervol aangeklede manege in Luttenberg. Afgetrapt werd met de klasse B. Zij reden een rijstijlparcours en een progressief parcours. Zaterdagmorgen in alle vroegte ging de klasse Licht van start. Zij sprongen na het klassieke parcours een wedstrijd in twee fasen. Vervolgens reden de M en Z deelnemers een klassiek parcours en een jachtparcours. Parcoursontwerper Sjack Meuleman uit Mastenbroek had mooie selectieve parcoursen gebouwd.

Tripiade
Een derde deel mocht zondag terugkomen voor de finales. De besten uit elke finalerubriek mochten deelnemen aan de Tripiade. Deze bestond uit een fietsparcours voor de deelnemer waarna deze een stuk moest rennen naar de klaarstaande pony om vervolgens samen een jachtparcours af te leggen.

Justin Koopmans uit Dalerveen bleef heel lang als snelste combinatie staan tot Yfke Priem met haar mooie schimmeltje Hentel de rijbaan betrad. In de voorgaande parcoursen had ze al laten zien dat ze een serieuze kanshebster was voor de overwinning in deze afsluitende Tripiade. Zij kwam, zag en overwon!

De nakomende deelnemers deden verwoede pogingen om de snelste tijd te verbeteren maar allemaal zonder resultaat. Laatste starter en regerend Tripiadewinnares van vorig jaar, Esmé Ekkelkamp uit Lemele, deed nog een goede poging maar kon er toch niet aan komen. Zij pakte nu het zilver. Justin Koopmans werd derde en de vierde prijs ging naar Marissa Bosch, van de organiserende ponyclub Luttenberg, die hiermee haar fantastische ponysport carrière afsluit.  Sofie Diepman uit Hoonhorst maakte het vijftal Tripiadetoppers compleet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.