Derde GitGo Blues Festival in het Burgerweeshuis

OLST/DEVENTER – Op zaterdag 22 december vindt de derde editie van het GitGo Blues Festival plaats in het Burgerweeshuis in Deventer. Op het programma staan optredens van Money & the Man, Black Bottle Riot, Tricklebolt, Kirk Fletcher Band en Archie Lee Hooker.

Het Burgercafé, de grote zaal en de sfeervolle binnentuin vormen vanaf 18.30 uur het toneel voor een krachtig, divers en sfeervol bluesfeest. Het is geen festival voor puristen. Hoewel de bands allemaal geworteld zijn in de blues, laten de eerste drie acts ook invloeden uit de garagerock en hardrock horen. De organisatie van het festival is (mede) in handen van Ingrid Bosch en Marijn Ooijman van De Blueskrant uit Olst.
Het duo Money & the Man laat zich beïnvloeden door blues, indie, garagerock en rock’n roll. Black Bottle Riot is voer voor liefhebbers van stevige bluesy rock als die van Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers Band, The Red Devils en Thin Lizzy. Tricklebolt (uit Lemele) speelt stevige Jaren ’70 rock met een prominente rol voor de Hammond. Denk aan Deep Purple, Uriah Heep, Led Zeppelin en Black Sabbath.
De veertigjarige gitaarvirtuoos Kirk Fletcher mag afkomstig zijn uit het Californische strijdtoneel van de gangsterrap, zijn muziek vertelt een heel ander verhaal. Eén verhaal van melodieuze blues met duidelijke invloeden van reeds overleden grootheden. Hij speelde diverse malen aan de zijde van grootheden zoals Joe Bonamassa en Charlie Musselwhite en was drie jaar lang leadgitarist van The Fabulous Thunderbirds. Hij wordt niet voor niets ‘one of the most in-demand blues guitarists on the scene’ genoemd. Deze grote zwarte man weet soul, blues en funk te vermengen in een energieke show.
Blueszanger Archie Lee Hooker is een volle neef van de legendarische John Lee Hooker en is vele jaren persoonlijk verzorger geweest van deze legendarische boogieman. John Lee Hooker vraagt zijn neef om zich in 1989 bij de band aan te sluiten. Na het overlijden van zijn oom besluit Archie Lee onder eigen naam verder te gaan en brengt zijn eerste cd ‘Suicide Blues’ uit. Archie Lee toert daarna geruime tijd met Carl Wyatt & The Delta Voodoo Kings, maar In 2011 formeert hij de band Archie Lee Hooker & The Coast to Coast Blues Band en houdt hij het erfgoed van zijn oom in stand.

Kaarten à 21 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via staging2.burgerweeshuis.nl of via de ‘Nu Boeken’ button op staging2.facebook.com/GitGoBlues/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.