dag van de dialoog bij landstede raalte

Gedurende de avond luisteren mensen uit Raalte en omgeving naar elkaars verhalen over vriendschap. In groepen van meestal tien à twaalf vertellen mensen bijvoorbeeld iets over wat vriendschap voor hen betekent en wat hun mooie en/of teleurstellende ervaringen met vriendschap zijn. Dialoogbegeleiders bewaken de unieke gespreksformule van de Dag van de Dialoog, die ervoor zorgt dat iedereen in zijn waarde blijft en ruimte krijgt zijn verhaal te doen, zonder inhoudelijke discussie.

Programma
De Dag van de Dialoog wordt jaarlijks georganiseerd door Paula Bloo en Corry Boone van Landstede MBO Raalte in samenwerking met de Raalter kerken, het eettafelproject van Vluchtelingenwerk, dialoogbegeleiders en docenten en studenten van de school. De gesprekken vinden plaats in twee programmadelen met tussendoor een gezamenlijke maaltijd, heerlijk exotisch eten dat is bereid door de deelnemers aan het eettafelproject. Aanmelden kan bij Paula (pbloo@landstede.nl, 088-8508221) of Corry (cboone@landstede.nl, 06-18372057).

Geschiedenis
De Dag van de Dialoog is in 2001 ontstaan in Rotterdam, na de aanslagen op 11 september. Inmiddels doen jaarlijks bijna honderd steden en dorpen in heel Nederland mee, waaronder Raalte. Zo’n 40.000 mensen wisselen ervaringen, ideeën en dromen uit in dialooggroepjes, aan de hand van een thema dat verschilt per stad of dorp. De gedachte is dat daardoor nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.