Home / archiefcentraal / clubiconen harrie haarman en paul tielbeek nemen afscheid van av salland

Harrie Haarman en Paul Tielbeek, twee gedreven trainers met een knalrood AV Salland-hart, nemen afscheid van de ‘familie’ om tijd te maken voor nieuwe persoonlijke uitdagingen en hobby’s. Of het goed komt bij AV Salland? Jazeker, zeggen ze overtuigd; “De andere trainers zijn erg goed en de nieuwe lichting is volwaardig geschoold. Als zij net als ons de kans en het vertrouwen krijgen, dan komt het absoluut goed. En voor de club is het ook goed hoor. Een frisse wind met nieuwe inzichten.”

clubiconen harrie haarman en paul tielbeek nemen afscheid van av salland

Harrie Haarman is een echte clubman. Gepassioneerd en betrokken. “Ik heb altijd geprobeerd om iedereen te laten genieten van mijn training of clinic. Ook de langzamere lopers, die altijd iets extra moeten geven, moeten het leuk vinden om in een groep te lopen. Na afloop zorgde ik altijd voor koffie. Soms voor wel vijftig mensen. In die 14 jaar moeten dat meer dan 50.000 bekertjes koffie geweest zijn, met een koekje. Die ‘koffie’ is ook door andere trainers overgenomen en is kenmerkend geworden voor de club.”

Paul Tielbeek gaf training in meerdere disciplines; lopen, speerwerpen en ver- en hoogspringen. Zijn trainerlicenties heeft hij gehaald met trainerscursussen. “Ik heb niet het gevoel dat ik een uitzonderlijk goede trainer was, maar ik deed het op mijn manier. In de sportschool deed ik veel ideeën op die ik verwerkte in mijn trainingen. En verder keek ik hoe anderen het deden en nam daarvan de beste dingen over. Je moet niet te bang zijn om nieuwe dingen uit te proberen. Ik trainde ook af en toe mee met de groep, om ze uit te dagen. Zo word je onderdeel van de groep en bereik je het meest. Die kids waarderen dat en doen dan ook echt iets terug.”

Hoogtepunten
Harrie: “Voor mij was dat de marathon van Rotterdam die mijn vrouw en mijn drie dochters samen hebben uitgelopen. Ik heb ze natuurlijk niet in mijn eentje getraind en gecoached, maar wat was ik trots! Ja echt heel speciaal.”

Paul: “Het bevrijdingsvuur ophalen uit Wageningen met lopers van de club. Ik mocht dat vuur hier in Raalte overdragen aan mijn vader, die in het verzet gezeten heeft. Krijg nog steeds kippenvel als ik daaraan denk.’

Club van 50
AV Salland kan niet bestaan zonder trainers als Paul en Harrie. Ook sponsors zijn een wezenlijk onderdeel van de club. Daarom heeft de vereniging de ‘Club van 50’ geïnitieerd. Deze ambassadeurs van AV Salland steunen de club met een bedrag van 50 euro per jaar. Daarnaast is er voor bedrijven de mogelijkheid om Diamant-, Goud- of Zilversponsor te worden met een bedrage van respectievelijk
475 euro, 225 euro of 175 euro per jaar.

 

Lees ook

Bibliotheek op school op de St. Antonius in Mariënheem

MARIËNHEEM – De Sint Antoniusschool in Mariënheem beschikt sinds kort over een eigen schoolbieb. Die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.