CDA Overijssel wil ook in 2019 geld voor leerbanen

De provincie Overijssel is begin 2018 aan de slag gegaan met het ‘1000 kansen plan’. Hierdoor kunnen 1000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geholpen worden met het vinden van werk. Zij krijgen een werkervaringsplek en eventueel een opleiding aangeboden.

Dit gaat zo goed, dat er op lijkt dat er voor 2019 onvoldoende budget is. Initiator van het ‘1000 kansen plan’ Henk Meulink heeft bij de behandeling van de begroting een motie ingediend waarin de provincie wordt opgedragen ervoor te zorgen dat ook in 2019 mensen aan werk geholpen kunnen worden. “We hebben met het 1000 kansen plan een goed instrument in handen. Dat moeten we omarmen en niet stoppen bij 1000 trajecten. Het CDA vindt dat de provincie moet kijken hoe we meer mensen aan werk kunnen helpen. Ik ben blij dat een grote meerderheid van de Staten ook vindt dat niemand buitenspel hoort te staan in Overijssel.

Kans op werk vergroten

Het doel van het 1000 kansen plan is om de kansen op betaald werk te vergroten. De Staten hebben met het provinciebestuur afgesproken dat er eerst wordt gekeken of het binnen het bestaande Human Capital beleid hiervoor geld kan worden vrijgemaakt. Als dat niet lukt dan wordt er samen met PS overlegd over eventueel aanvullend budget. De totale subsidiepot betrof 2,5 miljoen euro. Inmiddels zijn er al aanvragen ter waarde van dat bedrag bij de provincie ingediend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.