Home / archiefcentraal / burgemeester en wethouders ontbijten bij basisschool de gouden emmer

Het voltallige college van de gemeente Raalte ging dinsdagochtend op bezoek bij CBS De Gouden Emmer in Heino, waar de kinderen genoten van het nationaal schoolontbijt. De collegeleden verspreidden zich onder de leerlingen en aten zelf ook een hapje mee. Zo’n 2.500 basisscholen met in totaal een half miljoen kinderen doen mee aan de week van het Nationaal Schoolontbijt.

burgemeester en wethouders ontbijten bij basisschool de gouden emmer

Door aan het Nationaal Schoolontbijt mee te doen onderstreept het college van burgemeester en wethouders van Raalte het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel was er volop gelegenheid voor een leuk gesprek tussen de kinderen en de burgemeester en wethouders.

Het is het zestiende jaar dat het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Lees ook

Ingezonden brief: ‘De twee adviesraden in het Sociaal Domein moeten blijven’

Herman Kamphuis, ombudsman PvdA Raalte, is opnieuw in de pen geklommen. Ditmaal breekt hij een …

Home / Algemeen / Burgemeester en wethouders ontbijten bij basisschool De Gouden Emmer

Burgemeester en wethouders ontbijten bij basisschool De Gouden Emmer

Het voltallige college van de gemeente Raalte ging dinsdagochtend op bezoek bij CBS De Gouden Emmer in Heino, waar de kinderen genoten van het nationaal schoolontbijt. De collegeleden verspreidden zich onder de leerlingen en aten zelf ook een hapje mee. Zo’n 2.500 basisscholen met in totaal een half miljoen kinderen doen mee aan de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Door aan het Nationaal Schoolontbijt mee te doen onderstreept het college van burgemeester en wethouders van Raalte het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel was er volop gelegenheid voor een leuk gesprek tussen de kinderen en de burgemeester en wethouders.

Het is het zestiende jaar dat het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Lees ook

Ingezonden brief: ‘De twee adviesraden in het Sociaal Domein moeten blijven’

Herman Kamphuis, ombudsman PvdA Raalte, is opnieuw in de pen geklommen. Ditmaal breekt hij een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.