burgemeester dadema en wethouder niens nemen titel fairtrade gemeente in ontvangst

Vanwesenbeek gaf eind 2016 zelf de start voor de werkgroep Fairtrade Gemeente door tijdens de Raad op Pad in het gebouw van het Carmelcollege te pitchen.

Fairtrade zorgt ervoor dat producten onder eerlijke handelsvoorwaarden worden verhandeld met respect voor mens en milieu. De boeren en producenten ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk. Ook zorgt Fairtrade voor langdurige handelsrelaties, zodat de boeren en producenten kunnen investeren in zichzelf, hun familie en de gemeenschap waarin zij leven.

Het belang van keurmerken
Wilfried Schasfoort woont in de gemeente Raalte en is eigenaar van het bedrijf Fair & Sustainable Consulting. Hij werkt veel samen met de Stichting Fairtrade Gemeenten. Het bedrijf is gericht op duurzame economische ontwikkelingen in ontwikkelingslanden, zodat de mensen daar een fatsoenlijke boterham hebben. Keurmerken, zoals Fairtrade, zijn belangrijk voor een goed inkomen en daarmee een toekomst voor producenten, het milieu en het klimaat.

De burgemeester vindt het mooi dat de gemeente Raalte de Fairtrade-titel mag dragen. Hij ziet het als een start om de Fairtrade-gedachte verder uit te bouwen. Alle aanwezige instellingen die voldoen aan de eisen van een Fairtrade-instelling ontvingen een raamsticker uit handen van wethouder Frank Niens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.