boeren organiseren nederlands schoolontbijt

Foto: Schoolontbijt | Archieffoto

Met het eerste Nederlandse Schoolontbijt wordt ingehaakt op het Nationaal Schoolontbijt, dat van 5 tot en met 9 november landelijk wordt gehouden. In tegenstelling tot bij het Nationaal Schoolontbijt, komen er bij het Nederlands Schoolontbijt alleen producten op tafel die door Nederlandse boeren en tuinders zijn geproduceerd. Zo staan er bijvoorbeeld kaas, boter, melk, ham, fruit, jam en eieren op tafel afkomstig van boeren uit Salland en Vechtdal. 

“Het Nationaal Schoolontbijt is een heel goed initiatief, maar dat is meer gericht op het belang van een goed en gezond ontbijt voor kinderen. Wij willen met het Nederlands Schoolontbijt niet alleen het belang van goed en gezond ontbijten, maar vooral het belang van voedsel van eigen bodem onder de aandacht brengen. Wij leren de kinderen die ochtend waar hun voedsel precies vandaan komt en laten zien wat onze boeren en tuinders doen zodat iedereen elke dag, drie keer per dag, kan eten”, zegt Noordman. “Daarbij vinden wij het belangrijk dat kinderen leren dat het duurzamer is om voedsel van dichtbij te eten, dan voedsel van veraf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.