Home / archiefcentraal / boerderij strunk slaat slachtdag over wegens verbouwing

De jaarlijks terugkerende slachtdag van boerderij Strunk in Raalte gaat dit jaar niet door. Dit in verband met de verbouwplannen die er zijn voor boerderij Strunk. Om te beginnen zal de monumentale boerderij worden gerenoveerd. Veel van het houtwerk, het stucwerk en de rieten kap zijn dringend aan vervanging toe. Verder zijn er plannen om de schuur, die nu alleen als oplag dient, te verbouwen tot een multifunctionele ruimte.

boerderij strunk slaat slachtdag over wegens verbouwing

De plannen beginnen nu zulke concrete vormen aan te nemen, dat bestuur en vrijwilligers van boerderij Strunk alle tijd nodig hebben om dit hele proces in goed banen te leiden. Zo zal de gehele collectie tijdelijk elders ondergebracht moeten worden. Deze zal dan tegelijkertijd gecatalogiseerd en gefotografeerd worden.

Vanwege alle voorbereidingen ziet het bestuur geen kans om dit jaar de slachtdag door te laten gaan. Het streven is om volgend jaar wel weer een slachtdag te organiseren. De koffieconcerten gaan dit seizoen wel gewoon door. Het eerstvolgende concert met Hét Saxofoonkwartet vindt plaats op zondag 18 november. Als alles volgens plan gaat hoopt het bestuur in september volgend jaar helemaal klaar te zijn met de verbouwing.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.