Home / archiefcentraal / boek vechtverhalen gepresenteerd

In een goed gevulde Anjerpunt Hoonhorst vond afgelopen vrijdag 16 november de boekpresentatie plaats van “Vechtegeschichte – Vechtverhalen”. Een divers boek waarin tien verhalen van Duitse en tien van Nederlandse amateurschrijvers over de Vecht zijn gebundeld. In informele setting vonden boeiende gesprekken plaats met de Nederlandse schrijvers.

boek vechtverhalen gepresenteerd

In het kader van een grensoverschrijdend samenwerkingsproject van Landkreis Grafschaft Bentheim en Vechtdal Overijssel werden amateurschrijvers gevraagd om hun verhalen met en over de Vecht op te schrijven. Een tweetalige vakjury heeft de beste tien Duitse en tien Nederlandse verhalen uitgekozen. Deze verhalen zijn in een gezamenlijke workshop bewerkt en geperfectioneerd. Geïllustreerd met de winnaarsfoto’s van de fotowedstrijd “Meine Vechte” uit 2015 is uiteindelijk een prachtig en heel divers boek uitgebracht.

Vrijdag 16 november werd het boek officieel gepresenteerd aan de Nederlandse schrijvers, hun familie en vrienden en overige belangstellenden. In een sfeervolle setting rondom de haard werd door interviewster Karin de Graaff verschillende bankgesprekken gevoerd met de schrijvers. Aan de orde kwamen het schrijfproces, het verleden als thema en persoonlijke ervaringen met de Vecht. Boeiende gesprekken, waarin ook enkele fragmenten voorgedragen werden. 

Het boek is exclusief bij de vijf Anjerpunten in het Vechtdal verkrijgbaar voor 5 euro.

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.