bijeenkomst bij het tabletcafe in heino en olst

Sinds de komst van de tablet, een aantal jaren geleden, werden computergebruik en internet ineens voor grote groepen mensen veel gemakkelijker. Dankzij de tablet zijn vooral veel meer ouderen online gegaan, tegelijkertijd zijn de veelzijdige en gemakkelijk te gebruiken tablets populair bij alle leeftijdsgroepen.
Het Tabletcafé is een informele bijeenkomst voor iedereen die met een tablet wil leren werken, mooie dingen maken, leren van informatie van internet, en genieten van bijvoorbeeld films, muziek, podcasts, spelletjes of e-books. Willem Umbach is de bibliotheekvrijwilliger die in Heino het Tabletcafé organiseert. ‘Het is fijn dat we elke keer weer nieuwe bezoekers krijgen; ook is er een groep mensen die telkens weer terugkomen. Om wat te vragen, wat te leren of met anderen hun beste tips te delen. En natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid.’
Het Tabletcafé is voor iedereen, en je kan zo aanschuiven, benadrukt Willem Umbach. ‘Noem het vooral geen cursus: er is geen huiswerk en er zijn geen toetsen. De deelnemers kunnen iets van elkaar opsteken. De ene is enthousiast over een nieuwe app, de ander wil graag weten of het mogelijk is om te beeldbellen met zijn kleinkinderen in het buitenland. Of hoe hij het beste zijn foto’s kan bewerken.’ Het maakt niet uit of je al heel wat met je tablet kunt, of juist nog de beginselen moet leren.

Elke eerste dinsdagmorgen en elke derde vrijdagmorgen van de maand van 10.00 tot 12.00 uur is het Tabletcafé in de Bibliotheek in Heino. De eerstvolgende keer is dus dinsdag 4 december. In Olst wordt het gehouden op de laatste woensdag van de maand, eveneens van 10.00 tot 12.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.