Home / archiefcentraal / bewoners ceintuurbaan delen vergeetme nietjes uit bij begrotingsdebat

Bewoners van de Ceintuurbaan in Raalte roepen het gemeentebestuur van Raalte op om ze niet te vergeten in het debat over de gemeentebegroting vandaag.Daarom delen zij vanmiddag,voorafgaand aan de raadsvergadering, ‘Vergeet –me -nietjes’ uit. Onlangs was op Salland Centraal  te lezen dat het Raalter college van B&W 2 miljoen euro wil uittrekken voor een prestigieuze opknapbeurt van de Almelosestraat. De bewoners vragen een klein deel van die miljoenen vrij te maken voor het veiliger maken van de Ceintuurbaan. 

bewoners ceintuurbaan delen vergeetme nietjes uit bij begrotingsdebat

Buurtbewoonster Thea Woesthuis: “Wij vragen de politiek om ons niet te vergeten, en ook een deel van die 2 miljoen te besteden aan de veiligheid van onze kinderen. Met 5% van die 2 miljoen kan de Ceintuurbaan al een stuk veiliger worden.”

Dat de veiligheid van de bewoners Ceintuurbaan en het veelvuldige fietsverkeer al een tijdje onder de druk staat, maakte de actie groep ‘Ceintuurbaan geen racebaan’ een paar weken geleden al kenbaar middels een actiedag en een daarop volgend gesprek met wethouder Melenhorst. Daarbij werden zij ondersteund door de SP. SP woordvoerder Shradda Pitrmanova: “Helaas kiest wethouder Melenhorst er nu voor om 2 miljoen euro uit te geven aan een prestigeproject, in plaats van aan de veiligheid van de Ceintuurbaan. Hopelijk is hij bereid een klein deel van die miljoenen te besteden aan de veiligheid van de kinderen op de Ceintuurbaan.” Woesthuis: “Wij vragen het college er voor te zorgen dat de Ceintuurbaan veilig is vóórdat de Vergeet – me- nietjes in bloei staan.”

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.