basisschoolkinderen de klimboom volgen cursus veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer

  Bestuurders
  Grote voertuigen zoals landbouwvoertuigen hebben veel ruimte nodig op de weg en kunnen daardoor een gevaar in het verkeer vormen. Bestuurders van deze voertuigen hebben veelal niet in de gaten dat andere weggebruikers zich onveilig voelen in de buurt van hun voertuig. Andere weggebruikers weten vaak niet wat ze moeten doen als ze een landbouwvoertuig tegenkomen. Dit geldt natuurlijk vooral voor kinderen.

  Inzicht in gevaren grote machines
  VOMOL is bedoeld voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool en richt zich op het vergroten van de veiligheid van de kinderen. Het project bestaat uit een theoretisch deel op school en een praktijkdeel op locatie. Hierbij worden gevaarlijke verkeersituaties met behulp van landbouwvoertuigen zo realistisch mogelijk gesimuleerd. De leerlingen krijgen zo inzicht in de gevaren van landbouwverkeer en leren hoe ze hiermee op een veilige manier om kunnen gaan.

  Gedragsbeïnvloeding in het verkeer
  Het project VOMOL wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Olst-Wijhe en is één van de gedragsbeïnvloedings‐/educatieve projecten op het gebied van verkeer voor het basisonderwijs. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële medewerking van de gemeente en de provincie Overijssel.

  VOMOL wordt georganiseerd door het Agrarisch Opleidingscentrum Oost-Nederland. Bruggeman Mechanisatie B.V. in Broekland en Gerrit Jan Bensink, melkveehouder in Olst, hebben hiervoor belangeloos hun machines beschikbaar gesteld.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.