Bakhuus start actie voor AED

WIJHE – Het Bakhuus in Wijhe zet zich momenteel in voor het realiseren van een AED in de wijk. Philips en de Hartstichting hebben momenteel een actie lopen waarbij zij een donatie van 976 doen als de Wijk in dertig dagen tijd het resterende bedrag van 1499 euro gefinancierd krijgt. Bewoonster Lisanne Wielinga, startte daarom het initiatief in haar wijk. ”Ik weet als zorgverlener hoe belangrijk een AED kan zijn als iemand een hartstilstand krijgt. Het overlevingspercentage zal door het gebruik van een AED met 70 procent vergroot worden, ten opzichte van alleen een tijdige reanimatie. Een AED die binnen zes minuten ter plaatse kan zijn, is daarom van groot belang.” Momenteel zijn er al bijna drie van de vier weken verstreken. Eind vorige week was de helft van het bedrag opgehaald. ”We zetten ons beste beentje voor en doen nog heel hard ons best. Mocht het niet lukken, waar ik nog niet aan wil denken, dan krijgt iedereen het gedoneerde bedrag teruggestort.” Doneren kan via staging2.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-bakhuus-8131-wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.