Sallandse hobbybeurs bij MFA de Belte

NIEUW HEETEN – Het is vroeg donker en koud buiten; met lange avonden binnenshuis in het verschiet zoeken veel mensen naar een leuke hobby die ze gemakkelijk thuis kunnen beoefenen. Aan de keukentafel of zittend op de bank. Voor de Cultuurgroep van MFA de Belte uit Nieuw Heeten aanleiding om op zondag 18 november een hobbybeurs te organiseren in de sporthal van de Belte. Daar tonen hobbyisten hun werk en kunnen bezoekers ideeën opdoen.

“Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen creatief bezig zijn. En ook hoe graag ze anderen deelgenoot willen maken van hun vaardigheden”, vertellen Marietje Pleizier, Roos Schrijver en Thecla Wijnbergen. Zij vormen samen de Cultuurgroep van MFA de Belte. Om nog meer bekendheid te geven aan de multifunctionele accommodatie in Nieuw Heeten en haar mogelijkheden, hopen ze met deze beurs een breed publiek te bereiken. De kans is groot dat dit gaat lukken. De aanmeldingen komen uit heel Salland en daar buiten. Het zijn er maar liefs 46. “Het was niet moeilijk om mensen enthousiast te krijgen. Het kostte wel menig belrondje, maar degenen die die dag al een andere afspraak hadden, vonden dat super jammer. Als je iets moois gemaakt hebt, vind je het leuk om dat met anderen te delen, erover te vertellen en laten ervaren hoe het werkt.”
Zelfs de bekende Minie Wildspieker van Jonge Leu en Oale groond (Marietje Noordkamp) is van de partij. Het aanbod is heel divers. Aloude technieken en kunstzinnige hobby’s (macramé, keramiek, quilten, pergamano en schilderen en het maken van sieraden sjaals, kussens en vogelvoerkransen), maar ook eigentijdse vaardigheden worden getoond. Handlettering bijvoorbeeld en diamond painting. Diamond painting? “Ja, dat is ontzettend leuk om te doen”, vertelt Thecla Wijnbergen. “Je hebt een motief op canvas en daarop plak je hele kleine steentjes. Je kunt allerlei motieven kopen in een pakket, maar je kunt ook je huisdier of een persoon fotoshoppen en die gebruiken. Het lijkt op borduren met steentjes. Het resultaat is verbluffend.”
Kinderen kunnen zich vermaken met onder meer strovlechten (gratis). Ook volwassenen kunnen workshops bijwonen. Voor de reuring treedt tussen 14.00 en 16.00 de dansgroep Hoolterdansers op. Voor het versterken van de inwendige mens is er een snack- en koffiecorner. Verkeersregelaars zorgen dat het parkeren veilig verloopt, want er zijn die dag ook drie voetbalwedstrijden. “We hebben een klein leger aan bereidwillige helpers voor het afdekken van de vloer en het opzetten van de kraampjes. Fantastisch zoals dat hier wordt geregeld”, vertellen de organisatoren trots. De Sallandse hobbybeurs duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Foto: Organisatoren Roos Schrijver, Marietje Pleizier en Thecla Wijnbergen. Twee van hen hebben bij de opening van de Belte vier jaar geleden dit bankje gemaakt en aan de Belte geschonken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.