Theaterstuk over identiteit; The Bentleys, Javier Guzman en Ierse folk van O’Dreams

Vier voorstellingen in het HOFtheater

RAALTE – Het HOFtheater gaat een bomvol theaterweekend tegemoet. Op donderdag 8 november staat de voorstelling ID in het teken van de zoektocht naar identiteit. Op vrijdag 9 november spelen The Bentley’s voor een uitverkochte zaal. Op zaterdag 10 november is elke stoel bezet voor de Sinterklaasconference van Javier Guzman. En tot slot klinken op zondag 11 november Ierse klanken door de foyer van het HOFtheater tijdens het muziekcafé met O’Dreams.

Zes jonge mensen krijgen donderdag in de voorstelling ID van ID Theatre Company uit Deventer de kans om een nieuwe identiteit voor zichzelf te creëren, maar daarvoor moeten ze eerst uitzoeken wat hun identiteit nu is. Ze worden begeleid door een onzichtbare spelleider, die de groepsleden uitdaagt om hun angsten, geheimen en gedachten over elkaar prijs te geven. Samen proberen ze uit te vinden wat hun eigen identiteit is en of de oordelen die ze hebben over elkaar en zichzelf eigenlijk wel kloppen? Hoever gaat iedereen voor die nieuwe identiteit of blijven ze uiteindelijk toch liever wie ze waren? Een multidisciplinaire voorstelling over de kracht en de zwakte van het verschuilen achter een identiteit. Met persoonlijke verhalen, performances en hedendaagse dans die elkaar in rap tempo afwisselen. Aan de voorstelling werken drie spelers uit de omgeving mee. Vera Bon is muzikante uit Deventer en afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem. Kasper Scholten, acteur, theatermaker en één van de oprichters van ID Theatre Company, is afkomstig uit Raalte en Yeliz Dogan, bekend uit de TV serie Spangas, komt uit Zwolle. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 16 euro per stuk. Studenten en scholieren krijgen op vertoon van hun schoolpas 50 procent korting als ze op de dag zelf kaarten bestellen.

Kompas
De vijf bevlogen muzikanten van The Bentleys nemen het publiek op vrijdag 9 november mee op de spannende reis die de rock-‘n-roll maakte van de VS naar Engeland en terug. Vol passie en overtuiging creëren ze de sound, sfeer en swing van de fifties en sixties. De voorstelling is uitverkocht.
Javier Guzman maakte eerder vijf Sinterklaasconferences en zaterdag is het tijd voor de wervelende zesde! Javier neemt het jaar met je door, zoals alleen hij dat kan. Zichzelf vastbijtend in het nieuws, belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit. De voorstelling is uitverkocht.
Het muzikale programma ‘Broken’ van het trio O’Dreams voert de bezoekers mee op reis door Ierland, waar ooit de basis werd gelegd voor de band. Parels van Ierse songs vormen het enige kompas. Dwars over de breuklijnen van zowel hun vriendschap als het land dat hen zo lief is. Een bewogen reis van drie muziekvrienden. De voorstelling vindt plaats in de foyer van het HOFtheater en begint om 15.00 uur. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Kaarten zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via staging2.hoftheater.nl. Foto: De voorstelling ID van ID Theatre Company handelt over identiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.