Stöppelhaene Oogstgave levert 30.100 euro op

RAALTE – De Oogstgave van 2018 heeft 30.100 euro opgeleverd voor het Mount Neverrest-project in Thailand. In de kantine van het Carmel College Salland overhandigde Sallandse boer Stephan Rientjes dit bedrag op 30 oktober symbolisch aan pastoor Ronald Cornelissen. Hij gaf de cheque op zijn beurt door aan Barbara Smith, die dit project namens het Carmel College Salland heeft aangedragen.

Bijzonder is dat dit jaar zestien VMBO-leerlingen in het kader van de Fit for Life Carmel Xperience in Thailand zijn geweest. De jongeren hebben tijdens Stöppelhaene diverse activiteiten gehouden om meer geld op te halen. En dat is gelukt, ze hebben samen 3.522 euro bijgedragen aan de totale opbrengst. De Thai Child Development Foundation zorgt voor een groep gehandicapte kinderen. Rond de school heeft zich in de loop der jaren een leefgemeenschap ontwikkeld van kinderen, vrijwilligers, ouders en kleine boeren. Met het Mount Neverrest-project kunnen eetbare gewassen worden geteeld. Hiermee heeft de school voor de toekomst een duurzame inkomstenbron. En zijn de kwetsbare kinderen verzekerd van een veilige opvang, een nuttige daginvulling en passende scholing.
De Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte (WOR) zal volgend jaar op de Roggemaaiersdag en de Boerendag laten zien wat er is bereikt met de opbrengst van de Oogstgave 2018. Geld overmaken voor het project kan op NL45 RABO 0142 9671 57 met vermelding van Oogstgave.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.