zonovergoten primeur lekkerboer foodcamp in deventer

Hilariteit alom met oefeningen waarbij kinderen in het weiland onder een tunnel van ouders doorkropen, ouders over een zebrapad van kinderen sprongen en kind-ouder duo’s flinke krachtsinspanning leverden met sit-ups, kruigenwagenoefeningen en gekke dierensprongen.
Al rennend arriveerde de groep op een werkelijk schitterend veld met allerlei soorten sla in allerlei kleuren. Jopie Duijnhouwer, eigenaar van tuinderij De Haverkamp samen met zijn partner Heleen Hennink, vertelde over de biologische teelt en achtergrond van de verschillende soorten sla en liet kinderen en ouders voelen (aaien), ruiken en proeven. Zo vers van het land wilden de kinderen ook maar wat graag proeven en liepen al kauwend met de mond vol sla over het land. Met de armen vol sla en daarna ook met andere producten van de tuinderij zoals aardappels, appels en eieren, arriveerde de groep Bij Tjoonk om daar onder leiding van Marije Woertman van De Leukste Lunch een creatieve maaltijd op tafel te zetten met o.a. herfstsalade, feestspiezen en eierfiguren. De Foodcamp werd, onder toeziend ook van de koeien, afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in de stal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.