Home / archiefcentraal / zonneschijntocht onder stralende zon verreden

zonneschijntocht onder stralende zon verreden

Vanaf Raalte ging het onder een stralende zon richting Haarle, daarna naar Nieuw Heeten en Dijkerhoek om vervolgens via Heeten terug te keren naar Raalte. Onderweg regelden motorrijders van de RAM het verkeer op de kruisingen. In De Leeren Lampe werden alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers onthaald op de nodige hapjes en drankjes.

De Roalter Jongs zorgden voor de muzikale invulling met de nodige meezingers. Na afloop werden de deelnemers weer netjes afgeleverd bij de diverse verzorgings- en verpleeghuizen of op het woonadres van de deelnemers. Bij het verlaten van het parkeerterrein van De Leeren Lampe kreeg elke deelnemer nog een stuk speculaas mee.

De jaarlijkse Zonneschijntocht is een overblijfsel uit de tijd dat de Raalter Automobiel en Motorclub (RAM) heel actief was. Die organiseerde motocrosses, grasbaanraces, autorodeo’s en tal van ritten en bijeenkomsten, waaruit meestal een batig saldo overbleef. En dat werd gestoken in deze Zonneschijntocht. De oude RAM werd jaren geleden opgeheven, maar deze rit wordt wel elk jaar opnieuw georganiseerd. De huidige organisatie bestaat niet geheel toevallig) uit veel personen, waar de ouders van ook al meewerkten aan deze rit of lid waren van de RAM.

Lees ook

Raalte onderzoekt opgaven Zwolseweg en Dorpsstraat in Heino

RAALTE – De Zwolseweg en Dorpsstraat in Heino zijn aan onderhoud toe. Er zijn verschillende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.