zondagschot kleinlugtenbeld voorkomt nederlaag sc lemele

De dijkbewoners aan de lange, kale weg van Zwolle naar Kampen waren na de thee beter. Eerlijk is eerlijk. Ze gaven het allemaal toe. Leo Weelink, de verwekker van doelman Ruan en ook Anton Exel, nu fanatiek meelevend supporter, maar volgens de overlevering ergens in de vorige eeuw een driftig baasje binnen de lijnen. Nee, het was matig. Lemele had het niet deze middag. Traner Werner Pluim kon schreeuwen en coachen wat ie wilde vanaf de zijlijn, de schwung bleef uit deze fraaie, eerste zaterdag van oktober. Het was allemaal ‘net niet’. Oké, voor de thee deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Er waren kansjes, maar die waren net zo schaars als wolken aan het hemelzwerk.

Na de onderbreking mocht ’s Heerenbroek het meest aanspraak maken op de overwinning. Martin van Ittersum was tot drie keer toe stervensgevaarlijk vanuit de voortzetting. Knikte een keer te hoog en vond twee keer Weelink als spelbreker op zijn pad. De thuisclub zette er weinig tegenover, wat leidde tot mopperen langs de lijn. Bar slechte wedstrijd. Remon Kleinlugtenbeld kwam niet los, Yoran Bakhuis kwam in het stuk ook al niet voor en invaller Gerben Mooibroek zag de in kansrijke positie staande Kleinlugtenbeld over het hoofd. En met nog enkele minuten te gaan sloeg het noodlot toe. Kwakkel vierde zijn feestje langs de kant met soigneur Geert last, maar het was te vroeg. Michiel Grefelman werd gemangeld in minuut 88 en Remon Kleinlugtenbeld mocht aanleggen vanaf 20 meter. Waarom een muur als je opspringt? Snoeihard scheerde de bal onder de opgestelde groenhemden door. Bingo! Voor doelman Jelmer Visscher was er geen houden meer aan. Pfff, een gevalletje ‘met de schrik vrij’, maar de ongeslagen status blijft intact.

Opstelling: Weelink; Holsappel, Warmelink, Grefelman, S. Kleinlugtenbeld; Blikman (76. Pouw), Schoenmaker, Dijk (45. Mooibroek); De Lange (74. Schottert), R. Kleinlugtenbeld, Bakhuis.

Stand 4D: HTC 3-9, Kampen 3-7, Dieze West 3-6 (12-5), DKB 3-6 (8-3), ’s Heerenbroek 3-5, Wijthmen 2-4 (7-2), Lemele 2-4 (6-2), Bruchterveld 2-2 (2-2), Daarlerveen 3-2, SVV ’56 3-1, Wilsum 1-0, MVV ’69 3-0 (1-8) en Daarle 3-0 (4-16).

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.