zingend de taal leren in de bibliotheek

Het is een even simpel als briljant idee: mensen uit allerlei landen samen Nederlandse liedjes laten zingen. Het heet ‘Zing Nederlands met me!’ en is op veel plekken al een groot succes. Voor de tweede keer wordt Zing Nederlands met me! nu ook gehouden in de Bibliotheek in Raalte.
Via de woorden in bekende liedjes maken nieuwkomers kennis met betekenis, uitspraak en uitdrukkingen. Zo leren ze op een leuke en gezellige manier de taal. Want: samen zingen verbroedert! Het brengt mensen en hun culturen dichter bij elkaar.

‘In Raalte werken we samen met een aantal lokale muzikanten en met Stichting Vluchtelingenwerk’, vertelt programmamedewerker Froukje Weber van de Bibliotheek Salland. ‘Zo bereiken we mensen die graag hun Nederlands willen oefenen. In de taalles bij Vluchtelingenwerk krijgen cliënten alvast de teksten, zodat ze de liedjes kunnen oefenen.’

Hartslag
Een speciaal plekje in deze aflevering van Zing Nederlands met me! is er voor het lied Hartslag. Het origineel werd gezongen door het tienjarige Syrische meisje Ansam, als een bericht aan de wereld om op te houden met oorlogvoeren en de kinderen hun kindertijd terug te geven. Het liedje werd wereldwijd opgepikt en vertaald; de Nederlandse versie werd ingezongen door basisschoolleerlingen uit Raalte.

Zing Nederlands met me! is gratis toegankelijk voor iedereen, ook als je gewoon Nederlands spreekt. Zie ook https://staging2.bibliotheeksalland.nl/zingnederlandsmetme 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.