willeke alberti komt naar de hartkamp

Stichting Vriendenkring de Hartkamp bestaat al sinds 1970. Het doel: diensten, in de ruimste zin van het woord, bewijzen aan de bewoners van het verpleeghuis. Dat gebeurt met de organisatie van bingoavonden en feestelijke middagen/avonden (bijvoorbeeld met een ontmoeting met de Oogstkoningin van Stöppelhaene), maar ook zorgde de stichting in het verleden voor een bus voor de bewoners. Daarnaast krijgen de bewoners ook jaarlijks een bloemetje aangeboden. De gelden komen van sponsoren en donateurs.

Het bestuur van Stichting Vriendenkring de Hartkamp bestaat uit zeven personen. “De bewoners zijn toch al vaak kwetsbare mensen”, vertelt bestuurslid Gerard Veldhuis. “Velen van hen kunnen niet goed tegen teveel prikkels. Dat zorgde tijdens de werkzaamheden ook voor hinder voor de mantelzorgers. Het werd allemaal wat gestrest.” Daarom besloot Stichting Vriendenkring de Hartkamp om wat terug te doen.

“Ik heb een tijdje in het westen gewoond. Mijn vrouw was daar vrijwilligster bij een verzorgingshuis. Daar hadden ze een soort ‘Doe een wens’-project. En een van de wensen was een optreden van Willeke Alberti. Dat ging door. Ik ben daar geweest. Het was zo ongelooflijk mooi; de manier waarop ze met de bewoners omging; een praatje maakte met iedereen en tijdens haar optreden zingend door de zaal liep. De bezoekers waren er allemaal door geraakt. Daarom stelde ik een optreden van Willeke voor. De verbouwing is grotendeels klaar, de Beleeftuin is af, er is nu tijd voor ontspanning. Dat viel in goede aarde. Maar ja, er hangt wel een prijskaartje aan. Willeke zingt echter af en toe voor een aangepast tarief voor ouderen. En daarom hebben we een mailtje naar het Willeke Alberti Foundation gestuurd met het voorstel om naar Raalte te komen.”

Doelgroep
Tot Gerards grote verrassing werd hij twee dagen later gebeld door Willeke zelf. “Ze wilde van alles weten over onze bedoelingen en wat de Vriendenkring de Hartkamp allemaal deed. Daardoor had ik al wel het idee dat ze al grotendeels om was. En dat bleek ook zo te zijn. ‘Dit is precies de doelgroep, waarvoor ik het doe’, zei ze. Ze komt dus voor een aanzienlijk lager bedrag dan normaal. Maar het kost nog wel wat. Haar band, de crew, het moet allemaal wel betaald worden.”

Via sponsoren is inmiddels een deel van de kosten gedekt. Stichting Vriendenkring De Hartkamp beraadt zich nog op aanvullende inzamelingsacties. “Het gaat hoe dan ook door. Het enthousiasme van de bewoners is zo groot. We merken dat dit echt leeft. ‘Wat leuk dat jullie dit doen, we kijken er echt naar uit!’ Iedereen wil ook meehelpen. Het gaat helemaal goed komen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.