wijhenaar rick lubberding maakt zich op voor de twente short rally

Gelukkig konden ze nog wel in een heel rustig tempo verder rijden. Pas na de tweede proef volgde er een service waarbij door het HAN Automotive Rally Team waar Rick voor rijdt, de aandrijfas werd vervangen. Hierna het team hij een inhaalrace, waardoor zij nog steeds aan de leiding staan in het algemene kampioenschap. 

De tweede plaats in het algemeen kampioenschap hebben ze al in de pocket, Rick Lubberding en navigator Mark Kuipers uit Glanerbrug zijn al Junior Short Rally kampioen en ook in hun klasse de RC4 zijn ze al kampioen. Maar de grote vraag is natuurlijk gaan ze met de pittige Opel Adam voor het eerst sinds het bestaan van het HAN Automotive Rally Team (Hogeschool Arnhem Nijmegen) ook Nederlands Kampioen Short Rally worden? Dit zou uitzonderlijk zijn aangezien het team een studententeam is met een klein budget. 
De Twente Short Rally vindt aankomende zondag 21 oktober plaats. De proeven zullen verreden worden in Bentelo, Zeldam en de industrieproef in Hengelo.
Overigens houdt het avontuur volgend jaar bij het HAN Automotive Rally Team helaas op voor Rick.
Hij is daarom druk bezig met het zoeken naar sponsoren om volgend jaar nog deel te kunnen nemen aan de Nederlandse Rally’s. Hij heeft het geluk dat hij er na twee rally’s al is uitgepikt om deel te nemen aan het KNAF Academy programma voor jonge talenten. Hij krijgt hierbij hulp van o.a. de bekende rallyrijder Mats van den Brand.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.