wie wordt de maestro van wijhe

Een zestal ‘bekende’ Wijhenaren zal het orkest die avond leiden. Het evenement is geïnspireerd door het tv-programma ‘Maestro’ waarin BN’ers als dirigent de strijd met elkaar aangaan. Voor de pauze dirigeren alle zes de maestro’s een eigen gekozen stuk (lichte muziek en meer klassiekere stukken). De professionele jury geeft een oordeel en ook het publiek kan meestemmen. Na de pauze zullen de drie finalisten strijden om de titel ‘Maestro van Wijhe’. En ook in de finale heeft het publiek weer een belangrijke stem in de uitslag.

De jury bestaat uit Gerard Gerrits, de vaste dirigent van de Wijhese Harmonie, Joan Jonkman, de dirigent van het Sallands Vrouwenkoor en Gerrit Hulleman van het Wiejes Kabaret. Zij letten op de manier van dirigeren en muzikaliteit, maar ook op de interactie met het orkest en het publiek en natuurlijk de gehele performance van de maestro’s.

Die zijn inmiddels al druk bezig met de voorbereidingen, ze hebben allemaal een les in dirigeren gehad en hebben allemaal hun stukken een keer met het orkest kunnen oefenen. “De avonden met het orkest waren pittig”, aldus één van de dirigenten, “het is toch anders om voor een vijfendertig koppig orkest te staan dan gewoon thuis voor de spiegel te oefenen.”

De voorverkoop gaat hard, maar er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Deze kosten 12,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij café de Slinger, Elferink mode en drukkerij Schippers. Aanvang is om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.