welzijn op recept en beweegmakelaar raalte werken samen aan actieve en gezonde leefstijl

Niet iedereen die van een huisarts, therapeut of in het ziekenhuis krijgt te horen dat hij of zij meer activiteiten moet oppakken, doet dat even makkelijk. Denk aan mensen die normaal niet veel bewegen of mensen die het lastig vinden om zelf een nieuwe activiteit te vinden. Voor al deze mensen zijn er nu de Beweegmakelaar en Welzijn op Recept in Raalte. Zij helpen mensen met het zoeken van een activiteit en kunnen die mensen begeleiden om te starten met een activiteit in de eigen omgeving.

Brigit Trooster (Sportbedrijf Raalte) is de Raalter Beweegmakelaar. Zij werkt samen Beweegmakelaars van Sportbedrijf Deventer (Marit Martens en Anita de Ruiter). Alle drie Beweegmakelaars spreken mensen na een doorverwijzing vanuit het Deventer Ziekenhuis en/of de Huisartsen coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO). Tamara van der Zee (WijZ Welzijn Raalte) is de contactpersoon voor Welzijn op Recept. Samen met welzijncoaches gaat ze met mensen (thuis) in gesprek over passende activiteiten.

Minder zorgkosten
De betrokken organisaties willen met deze initiatieven gezondheidswinst boeken voor de bevolking van Raalte en omstreken. Een actieve leefstijl is namelijk niet alleen gezond, het zorgt er uiteindelijk ook voor dat minder zorgkosten gemaakt worden. De beide programma’s worden gefinancierd vanuit het gemeentelijke ‘Actieplan Zelfstandig Thuiswonen’ en sluiten aan bij het WMO-ambities van het programma Raalte Gezond.

Meer informatie is te vinden op staging2.sportbedrijfraalte.nl/beweegmakelaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.