Home / archiefcentraal / week van de eenzaamheid in hellendoorn

week van de eenzaamheid in hellendoorn

 Het belang van netwerken stond deze avond voorop. Afgevaardigden van vele organisaties waren aanwezig. Denk aan: ‘Buurt aan Zet’ en ‘Preventie in de buurt,’ wijkverenigingen, medewerkers van ZorgAccent en Carint Reggeland, Huisartsen, Wmo-raad, algemeen maatschappelijk werk, Raad van Kerken, InteraktContour, stichting de Welle, de Sociaal Juridische Dienst, Apotheek en Reggewoon.

De consulenten van Evenmens blikten even terug op vorig jaar. Destijds heeft een onderzoek in Nijverdal-Zuid plaatsgevonden, waaruit is gebleken dat een hoog percentage van de bewoners eenzaam is. Met dit gegeven zijn de diverse organisaties inmiddels aan de slag gegaan. Er is onder andere een flyer ontwikkeld: ‘Eenzaam … wat kan helpen?’ Tijdens de bijeenkomst gingen de organisaties op een interactieve manier met elkaar in gesprek over de komende acties. 

 

Lees ook

Broekelo uitgebreid met hardloopevenement

BROEKLAND – Het hippisch herfstevenement Broekelo krijgt uitbreiding met een hardloopwedstrijd. Een week nadat de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.