Home / archiefcentraal / verdien een zakcentje en verwen de krulstaarten

verdien een zakcentje en verwen de krulstaarten

En er valt nog iets mee te verdienen ook. Hun buit mogen ze namelijk in de herfstvakantie in de winkel inleveren. Daar worden de eikels gewogen en krijgen de kinderen meteen uitbetaald: 10 cent per kilo. Volgens boer Rob zijn eikels hét perfecte voer voor varkens. ”Natuurlijker voer kun je niet krijgen”, vertelt hij. ,,Groenteafval uit onze winkel lusten ze ook graag, maar dat is niet genoeg. Verder krijgen ze biologische biobrokken, maar het liefst van alles eten ze toch eikels.” Kinderen kunnen na het bregen van de eikels ook meteen de varkens komen bewonderen. Die hebben buiten op het boerenerf hun eigen plekje. Daar valt sowieso genoeg te zien zoals koeien en kippen.

De boerderij is te vinden aan de Japiksweg 1, 8101 NL Raalte (net achter Restaurant Jan Steen) Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 9.30-17.30 uur, zaterdag 9.00-16.00 uur.

 

Lees ook

OpStap op de Lemelerberg

REGIO – Op donderdagavond 12 augustus verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.