Home / archiefcentraal / uniek concert met vier orkesten uit oost nederland

uniek concert met vier orkesten uit oost nederland

Met dit concert willen de drie amateurverenigingen zich verbinden met de professionele muzikanten van het Orkest van het Oosten. Voor de pauze brengen de drie blaasorkesten samen een gevarieerd programma. “De fanfareliefhebber kan zijn hart ophalen”, zegt Berjan Morsink van Orpheus Bathmen. “We spelen veel van Rob Goorhuis, dat is een van de bekendste componisten in dat genre. Maar er zitten ook allerlei muzikale uitstapjes in, naar de musical bijvoorbeeld. We maken een medley van de musical ‘Soldaat van Oranje’. Een groot deel van het publiek kent deze klassieker inmiddels.”

Michelle Wassink, dirigent van de Holtense Muziekvereninging, is op haar beurt al net zo enthousiast. “Ik heb zelf het stuk ‘Friendly takeover’ van Oliver Waespi aangedragen: hoe passend kan een titel zijn voor het concert. Voor onze spelers is het wel spannend, ze staan opeens met meer dan honderd man op te treden. Gelukkig oefenen we gezamenlijk met de
andere blaasorkesten.”

Na de pauze is het de beurt aan het Orkest van het Oosten, de professionals dus. Zij doen bijvoorbeeld delen uit Suite nr.1 en nr.2 van de opera ‘Carmen’. Als afsluiting spelen alle orkesten samen een werk van Carl Wittrock. Kaarten kosten 17.50 euro, maar vroege vogels die voor het einde van deze maand bestellen, krijgen 2,50 euro korting. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.ovhodeboerop.nl. Aanvang is om 14.30 uur. De boerderij van de familie Reuvekamp is te vinden aan de Oude Dalfserweg 6.

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.