Home / archiefcentraal / topsporters gemeente olst wijhe gehuldigd

topsporters gemeente olst wijhe gehuldigd

Ook vertelde Alex Booij (ex-profvoetballer en huidig trainer) enthousiast over topsport, het belang ervan en ook alles wat daarbij komt kijken. Hij benadrukte dat topsporters prachtige prestaties leveren, maar dat de omgeving daarbij van groot belang is. Daarom werden ook zij – de sporters mochten hun belangrijkste supporters meenemen – hartelijk bedankt, waarna een warm applaus klonk.

Gehuldigde topsporters:
Mandy van Lente, zij is met haar team Nederlands kampioen onder de 16 geworden met basketbal. Martin Roesink, hij heeft dit jaar voor de tiende keer op rij meegereden als monteur in een racetruck met de Dakar Rally in Zuid-Amerika en finishte op een zevende plek en als beste Nederlandse team. Ruben de Rijk zit in het Honkbalteam Oost-Nederland en heeft zilver behaald op het EK. Mitchel Schotman heeft in Kampen de Europa Cup BMX gewonnen. Lynn van Zijl werd derde op het NK meerkamp atletiek. 

Chiel Albers won de tweede plaats op het HandbikeBattle in Oostenrijk. Amber Kijk in de Vegte won met haar pony Captain Jack een tweede plaats op het NK springen in Ermelo. Xena Wimmenhoeve werd met haar team wereldkampioen rolstoelbasketbal in Hamburg. Elleke Steenbergen heeft zowel bij de NK indoor als de NK outdoor bij de masters atletiek meerdere eerste en tweede plekken behaald. Het handbal G-team van Wijhe ’92 veroverde een tweede plaats bij de Special Olympics.

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.