stichting heeten woont spant zich in voor woningbouw op braakliggend terrein geertman

Stichting Heeten Woont zag er echter een goede bestemming voor en zocht contact met projectontwikkelaar Ankervast BV. Het resultaat: een plan dat voorziet in vijf woningen: twee geschakelde ‘dorpsvilla’s’, en drie ‘dorpswoningen’ die geschikt zijn voor gezinnen, maar ook zo omgebouwd kunnen worden tot levensloopbestendige woningen. Alle vijf woningen zijn gasloos.

Stichting Heeten Woont werd opgericht in 2013. “De jongeren trokken weg uit het dorp”, vertelt Jan Regelink, bestuurslid van de stichting. “Er moest iets gebeuren. Plaatselijk Belang kwam er echter niet aan toe. Begrijpelijk. Dat zijn vrijwilligers die heel veel op hun bordje hebben. Wij vonden echter dat het niet mocht blijven liggen. En daarom hebben we Stichting Heeten Woont opgericht. Je kunt ons zien als een verlengstuk van PB, we werken heel nauw samen.”

Het bestuur bestaat naast Jan uit Theo Solen, John Boerhof en Erwin Groothedde. Een vijfde zetel is momenteel vacant. De stichting bemoeide zich sindsdien met de nieuwe invulling van Dertien (“Voor Heeten is het goed als er horeca blijft, dus hebben we Korbeld daarbij geadviseerd”) en is ook bezig met plannen voor de voormalige Rabobank (“Daarboven willen we graag appartementen voor jongeren”), een woongebouw voor jongeren met autisme, de herontwikkeling van de Stevenskamp en huurappartementen op de IJsselgouwe. Maar het plan voor de locatie Geertman kan betekenen dat zo meteen voor het eerst door inspanningen van de stichting een schop de grond in gaat.

Doorn
De betreffende locatie, in de volksmond inmiddels ook wel ‘het gat van Heeten’, is al jaren in ontwikkeling. Nadat de oude gebouwen waren gesloopt (er was onder andere een Chinees restaurant gevestigd), gebeurde er niks. “De grond is opgekocht door een projectontwikkelaar. Die heeft meerdere plannen gelanceerd, ook een heel ambitieuze: een gebouw voor tien appartementen: de Barones van Heeten zou het gaan heten. Het was een modern ontwerp. Te modern voor zo’n oude dorpskern als die van Heeten, vind ik. Dat plan ketste ook af, waarna de projectontwikkelaar de locatie overdeed aan Ankervast BV. Daar hebben wij op een gegeven moment contact mee gezocht. Er waren al zoveel plannen afgeketst, wij dachten dat we daarin wel een bijdrage konden leveren. Wij kennen Heeten beter dan een partij van buitenaf. Het voelt, denken we, ook vertrouwder. Kijk, die braakliggende locatie, in het centrum ook nog, was velen een doorn in het oog.”

‘Oude sfeertje’
Regelink, zelf architect, maakte het ontwerp voor de vijf woningen. “Het is de bedoeling dat die zo meteen dezelfde sfeer ademen als Dertien en het Trefpunt. Dat oude sfeertje willen we terug. De twee ‘dorpsvilla’s’ zijn in optie. Voor de andere drie zoeken we nog gegadigden. Als we er nog twee van verkopen, kan het plan doorgaan.” En natuurlijk hoopt hij daarop. “Het zou mooi zijn als wij van Stichting Heeten Woont het Gat van Heeten weer kunnen dichten!”

De woningen worden gebouwd door Bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen. Geïnteresseerd in een woning op het nieuwe plan? Neem dan contact op met Hannink Makelaars.

Jongeren
Met het plan voor de locatie Geertman mikt Stichting Heeten Woont heel nadrukkelijk op de oudere Heetenaren. Maar ook voor de jongeren zit er het een en ander in de pen. “We hebben in Heeten al twee CPO’s gerealiseerd. Een voor zeven woningen en een voor vijf. Het is de bedoeling om in de tweede fase van de Veldegge opnieuw twee CPO’s te lanceren, zowel voor jongeren, maar ook voor 55-plussers. Daar zijn we druk mee bezig.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.