spannende roeiwedstrijd op de vecht

Foto ter illustratie

De Vechtrace is een wedstrijd over 5 kilometer. De start is in Duitsland en de finish bij de sluis – de Haandrik- bij Gramsbergen. Het is een traject met veel bochten en bij de brug bij Laar moeten de roeiers met hoge snelheid tussen de pijlers door.

Regelmatig belandt een ploeg in het riet omdat de bocht niet goed ingeschat is. En dit jaar ging een boot om omdat men te dicht bij de kant kwam en de riemen in de modder bleven steken. Binnen een paar minuten waren zij weer in de wedstrijd. Maar winnen zat er niet meer in.
De snelste tijd (19.58) werd neer gezet door de heren dubbel twee van Aengwirden (Heerenveen). Jan Huib Veninga van Neptunus (Delfzijl) was in zijn skiff slechts 17 seconden langzamer (20.15) . Bente Paulis, zilver tijdens het WK in Polen, roeide ook mee met haar vader. Dit gelegenheidsduo uit Dalen zette een geweldige tijd van 20.49 neer.

Roeiers, toeschouwers en organisatoren konden genieten van een prachtige nazomerdag met weinig wind en een heerlijk zonnetje. Op de terugweg naar Roeivereniging Salland hoorde men in de verte al de muziek van het dweilorkest SDG uit Ane. En zij werden daar warm ontvangen met de eigen gebakken taarten en de lekkere soep van RV Salland. Dit jaar zorgde de jeugdafdeling ook voor heerlijke gegrilde hamburgers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.