roparun schenkt acht koppelbedden in salland

Koppelbed zijn speciale bedden waar mensen in de laatste levensfase toch nog dichtbij hun dierbaren kunnen zijn . Het idee ontstond vanuit een persoonlijke ervaring van nabijheid missen tijdens het waken. Naast diegene liggen en elkaar in de ogen kunnen kijken en vasthouden. Dat kan niet in een opklapbed naast een hoog-laagbed.

Eenvoud is het antwoord
Gert-Jan van Dijk van Multisleep stapte in op deze vraag. “Mijn motivatie om in dit project te stappen is kort samen te vatten. “Het is uniek, naasten kunnen nu samen met hun dierbare in bed liggen om zo intimiteit te ervaren en afscheid te nemen. Dat maakt het waardevol”. Er werden eisen opgesteld waaraan het bed moest voldoen. Zo moest het bed gemakkelijk los te koppelen zijn en vlug te verplaatsen, bruikbaar zijn aan twee kanten, mee kunnen met een hoog-laagbed, etc. Veel ideeën passeerden en uiteindelijk leidde de eenvoud en van de oplossing tot een sterk uniek product.

Met enthousiasme ontvangen
Het idee om koppelbedden in te zetten in de palliatieve zorg, is met veel enthousiasme door de zorgorganisaties in Salland ontvangen. Hospices de Crikel, de Winde, ‘t Dijkhuis, het Deventer ziekenhuis, zorgorganisaties Carinova, Humanitas, Sensire en Trimenzo.“Het is net een tweepersoonsbed”. Dat was de conclusie in het ‘t Dijkhuis in Bathmen waar meteen het bed werd uitgeprobeerd met een hoog-laagbed van de organisatie. Ook het personeel is erg enthousiast. “De mensen om wie het gaat en hun naasten kunnen we nu daadwerkelijk een stukje geborgenheid en intimiteit bieden. Enorm fijn dat Roparun dit mogelijk heeft gemaakt”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.