raaltenaar kim wiggers is publiekswinnaar kunstcongres oost

 Maandag 15 oktober heeft in Museum MORE het Kunstcongres met perspectief plaatsgevonden. Het podium voor beeldend kunstenaars met een arbeidsbeperking uit Gelderland en Overijssel. Een dag die in het teken staat van netwerken, talentontwikkeling en exposeren. UWV wil met dit initiatief in samenwerking met publieke en private samenwerkingspartners creatief talent zichtbaar maken. Aan deze dag hebben 48 beeldend kunstenaars deelgenomen en hun werk geëxposeerd. Wethouder Henk van Zeijts (gemeente Lochem) heeft de pop-up tentoonstelling officieel geopend; ‘Kunst verrijkt de wereld. En eigenlijk zijn alle deelnemers winnaars’. De kunstcommissie, bestaande uit Marieke Jooren (conservator Museum MORE), Charles Michels (beeldend kunstenaar uit Deventer), Jan Noltes (directeur Art Brut Biënnale) hebben alle deelnemende kunstwerken van feedback voorzien en aan het einde van de middag de drie winnaars bekend gemaakt. Zij hebben het fotowerk ‘Travestie-show’ van Geo Oplaat (Deventer), de inkttekening ‘zonder titel’ van Saskia Offerman en de linosnede ‘Mick, op de rug gezien’ van Peter Kooij (Zutphen) tot winnaars geselecteerd. Het publiek heeft gekozen voor Marieke Wiggers (Raalte) met haar olieverf op doek ‘Voortgang’. Wiggers is blij met deze publieksprijs, ‘Dit werk is wel typerend voor mij. De wolken, het landschap voor de sfeer, daar werk ik graag mee’. De vier winnaars mogen als onderdeel van hun prijs deelnemen aan de rondreizende tentoonstelling. Zij gaan met een selectie van hun werk in ieder geval exposeren in de publiekshal van Stadhuis Deventer en Astrum College in Arnhem. Daarnaast hebben zij namens Royal Talens een waarde cheque voor materialen ontvangen en mogen de winnaars meedoen aan Pakje Kunst. Bekijk de website https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres voor meer informatie over het Kunstcongres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.