raalte wordt fairtrade gemeente

Om de titel te bereiken hebben de leden van de werkgroep plaatselijke winkels, bedrijven, maatschappelijke instellingen en ondernemers persoonlijk benaderd, hetzij telefonisch, per e-mail en/of via een persoonlijk bezoek. Ook burgemeester Dadema en wethouder Niens zijn verbonden aan de campagne als ambassadeurs.

Naast instellingen die al bleken te voldoen aan de criteria, heeft deze benadering geleid tot bewustwording van de Fairtrade-gedachte en daardoor andere instellingen enthousiast gemaakt om ook Fairtrade-producten aan te bieden.

Fairtrade
Fairtrade zorgt ervoor dat producten onder eerlijke handelsvoorwaarden worden verhandeld met respect voor mens en milieu. De boeren en producenten ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk. Ook zorgt Fairtrade voor langdurige handelsrelaties, zodat de boeren en producenten kunnen investeren in zichzelf, hun familie, en in de gemeenschap waarin zij leven.

84 van de 380 gemeenten in Nederland hebben de titel behaald en 146 zijn actief om ook de titel binnen te halen. In de provincie Overijssel zijn tot op heden alleen Borne en Hellendoorn Fairtrade Gemeente en proberen de gemeenten Enschede, Hof van Twente en Deventer de titel te behalen.

Iedereen is welkom om de titel te vieren op donderdag 1 november in de raadzaal. Om 15.45 wordt de koffie en thee geschonken. Om 16.00 is de uitreiking.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.