raalte start procedure tegen oud ijzerhandel aan wolthaarsdijk westzijde

 Per 1 maart 2018 heeft de gemeente de huur van de beide resterende terreinen opgezegd. Een partij heeft de locatie inmiddels in goed overleg verlaten; de ander weigert vooralsnog te vertrekken.

Burgemeester Martijn Dadema benadrukt nog met het bedrijf in gesprek te zijn en stelt te verwachten er ‘minnelijk’ uit te komen. “We willen het bedrijf ook graag bewaren voor Raalte. Er zijn gesprekken gaande over de aankoop van een perceel op de Zegge VII. Maar die gesprekken zijn wel eindig. We willen dat het terrein volgend jaar  1 maart vrij is. We bewandelen nu beide sporen. We blijven in gesprek, maar starten ook een civielrechtelijke procedure. Juridisch gezien staan we sterk, daar zijn we van overtuigd. Maar het is voor iedereen beter dat dit niet voor de rechter komt. Die gerechtelijke procedure is een stok achter de deur. Dat is een hele normale gang van zaken.”

De oud-ijzerhandel past niet meer in het bestemmingsplan voor het gebied. In het verleden zijn er al meerdere keren  pogingen ondernomen om het terrein te ontruimen. Het college heeft nu besloten om door te pakken. “Er waren ook gevaarlijke situaties. Te hoog opgestapeld oud ijzer dat op de weg dreigde te vallen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.