raalte ontvangt eretitel fairtrade gemeente

De titel Fairtrade Gemeente ontvang je niet zomaar. De leden van de werkgroep Fairtrade Gemeente Raalte (bestaande uit personen van de Wereldwinkel Raalte en de Wereldwinkel Heino, een gemeenteraadslid en een gemeenteambtenaar) hebben hier flink wat tijd in geïnvesteerd. Zo hebben ze de plaatselijke winkels, bedrijven, maatschappelijke instellingen en ondernemers persoonlijk benaderd. Ook burgemeester Martijn Dadema en wethouder Frank Niens zijn verbonden aan de campagne, namelijk als ambassadeurs.

Sommige winkels, bedrijven en instellingen bleken al te voldoen aan de criteria. Anderen werden door de campagne bewust gemaakt van de Fairtrade-gedachte. Vaak leidde het ertoe dat zij eveneens de Fairtrade-criteria besloten te hanteren. Inmiddels zijn er zeker 52 winkels, bedrijven, maatschappelijke instellingen en ondernemers in de gemeente Raalte die Fairtrade koffie en thee schenken, Fairtrade ingrediënten in het eten verwerken en/of Fairtrade producten verkopen. Kortom: de gemeente voldoet aan de criteria die nodig zijn voor de titel Fairtrade Gemeente.

Eerlijke handelsvoorwaarden
Fairtrade zorgt ervoor dat producten onder eerlijke handelsvoorwaarden worden verhandeld met respect voor mens en milieu. De boeren en producenten ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk. Ook zorgt Fairtrade voor langdurige handelsrelaties, zodat de boeren en producenten kunnen investeren in zichzelf, hun familie en de gemeenschap waarin zij leven.

In totaal hebben 84 van de 380 gemeenten in Nederland de titel en zijn er 146 actief om de titel ook binnen te halen. In de provincie Overijssel zijn tot op heden alleen Borne en Hellendoorn Fairtrade Gemeente en proberen de gemeenten Enschede, Hof van Twente en Deventer de titel ook te behalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.