plannen gepresenteerd voor tankstation bij raalte zuid

Met de komst naar Raalte ziet de Wijhese ondernemer Gerard Jansen Holleboom, eigenaar van OQ Value, een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Jansen Holleboom: “Sinds de start van mijn bedrijf in 2008 heb ik de ambitie om in Salland een rol van betekenis te spelen. Ik ken de markt, de cultuur en ik spreek de taal. Ik ben dan ook blij dat de lichten op groen staan en sta te trappelen om te beginnen.”

Jansen Holleboom heeft de locatie aan de Nieuwe Deventerweg sinds 2011 in bezit. Onder meer door bezwaar van de EG Group, eigenaar van het nabijgelegen onbemande tankstation Firezone, liepen de plannen van Jansen Holleboom vertraging op. Nu dat achter de rug is, kan de schop de grond in. OQ Value start nog dit jaar met de sloopwerkzaamheden. In de tweede helft van 2019 moeten alle functies in bedrijf zijn.

‘Poort van Raalte’
OQ Value wil van het terrein tussen de N348 en de N332 een fraaie zuidelijke entree van Raalte maken. Jansen Holleboom: “Op deze plek komen drie belangrijke wegen samen. Ik wil een plek creëren waar reizigers kunnen stoppen, waar je een broodje kunt eten en waar je je auto kunt wassen en voltanken. Dit terrein is te lang onberoerd gebleven. Het is tijd om er iets moois te creëren”

De Broeklandse ontwerper Marten Jansen is verantwoordelijk voor het ontwerp. Jansen: “Samen met Gerard heb ik geprobeerd om er een mooie en markante plek van te maken. Duurzaamheid, transparantie en een eigentijdse vormgeving zijn de uitgangspunten voor het ontwerp. Kantoor en publieke functies gaan hier straks hand in hand.” Het kantoor van OQ Value wordt uitgerust met duurzame technieken. In de toekomst komt er misschien ook een plek komt voor het elektrisch laden van auto’s.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.