ozc beleeft nare middag in nijverdal

Tekst: Willem Lampe

Beschamende cijfers. Maar we doen niet aan scorebordjournalistiek. Nee, het was zeker niet goed, gezien vanuit de optiek van de bezoekers uit Ommen. Maar de realiteit wil dat de beschermelingen van Berger meer balbezit hadden, meer kansen creëerden, meer corners mee kregen, plus overwegend op het helft van Volharding Nijverdal opereerden. En dan verklapt het scorebord 4-1. Bizar. Een half uur lang controleerde OZC de strijd. Het was wachten op een doelpunt. De verlossing bleef uit. De genadestoot achterwege. En plots sloeg het noodlot toe. Doelman Rob Schuldink wilde meeverdedigen, waar een ‘blinde roei’ naar voren een betere optie was geweest. De bal stuiterde iets te ver voor hem uit en werd van zijn schoenen geplukt door de lepe Frank Bolink. Wippertje omhoog, tikkie opzij en schuif binnen dat ding.

Foutje, kan gebeuren, maar even later domme pech. Een schot van Melvin Hulsman krijgt onderweg een zetje en Schuldink staat op het verkeerde been. De thuisclub knokt zich letterlijk steeds beter in het duel en oogt meer verbeten dan de equipe van Berger. De duiding ‘een verloren middag’ valt kort na rust als Marvin Thomas vanaf de zijkant een ongedekt gaatje vindt, 3-0. Berger reageert direct en wisselt aanvallend. Wilmer Makkinga en Leon Valk brengen wel venijn, maar geen goals. Het is eenrichtingverkeer naar het doel van Patriz Loohuis, maar de scherpte mist, net als het raffinement en de overtuiging. Het laatste zetje blijft keer op keer uit. Als eindelijk Harm-Jan Tip een balletje van Tom Simons verlengd tot in het net, gloort een sprankje hoop. O ja, die Bolink. Goede speler, verlies hem nu niet uit het oog! Dovemansoren. Het is geen toeval dat juist hij de deur definitief dicht mept. Vreemde wedstrijd met een eindstand (4-1) die een kansloze partij doet vermoeden, maar ja, dat is zoals gezegd scorebordjournalistiek, die de realiteit geen recht doet.

Opstelling: R. Schuldink, Runhart, Merjenburgh, Tip, Strating; Hekman (58. Makkinga), Veerman (70. E. Schuldink), Dunnewind; Aalvink (55. Valk), Jansen, Simons.

Stand 3D: PH 6-18, Hellendoorn 6-16, Bergentheim 6-12 (14-6), Kloosterhaar 6-12 (10-12), Quick ’20 6-11, OZC 6-9, ASV ’57 6-8, SVVN 6-7 (11-10), Juliana ’32 6-7 (9-17), DES 6-5 Voorwaarts V 6-4 (10-22), Mariënberg 6-4 (9-18), Blauw Wit ’66 6-4 (6-20) en Wilhelminaschool 6-3.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.