ondernemer en partijen willen uitbreiding bedrijventerrein heino

Hij is hoofdsponsor van fietsclub Heikera, sponsor van zwembad de Tippe, het sinterklaas comité maar ook de Carnavals vereniging kan op ondersteuning rekenen. Als persoon is hij betrokken bij diverse besturen en ook als vrijwilliger is hij op verschillende plekken actief. “Tevens vergaderen enkele besturen in mijn kantoor en bestuurskamers zijn in Heino nogal een dingetje” schrijft hij in een brief aan de gemeente. 

Ter Laak heeft al drie jaar bij de gemeente gevraagd om bouwgrond maar krijgt nul op rekest. Hij moet maar naar Raalte komen wordt hem verteld. Daar is grond genoeg maar dat is voor hem geen optie. Zijn onderneming, een veiligheidskundig adviesbureau en een handelsorganisatie is toe aan een volgende stap. Een groter pand met kantoor en opslag en daarnaast heeft hij een paar duurzaamheid wensen die hij wil doorvoeren zoals zonnepanelen en een warmtepomp. ‘Oudbouw’ is voor hem geen optie, de prijzen van bestaande panden zijn niet marktconform. Naar Raalte gaan heeft hij serieus onderzocht maar valt af. Hij is 24/7 ondernemer dus wonen en werk moet dichtbij elkaar. Als hij Heino wel verlaat gaat hij eerder naar Zwolle in verband met de strategische ligging aan de A28.

Hij schrijft “Graag vragen wij u dus om op korte termijn mogelijkheden tot uitbreiding van de industriegrond in Heino te bezien. Wij hebben begrepen dat de plannen omtrent nieuwe woningbouw en uitbreiding al in een vergevorderd stadium zit dus wellicht kan nieuwe industriegrond hierin mee.” Eén van de woningbouw locaties, aan de Van der Cappellenweg die nu onderzocht worden ligt bijna tegen het bestaande industrieterrein Blankenfoort aan.

Ter Laak zijn brief is mede ondertekend door enkele andere ondernemers. Ook Ondernemersvereniging Heino Aktief steunt hem. Zijn verzoek heeft nu bijval gekregen van CDA raadslid Jeroen Nijmeijer en GB-er Irene Weertman die allebei namens hun partij vragen hebben gesteld aan het college.‘’Heino moet zeker niet het tegenovergestelde als Raalte krijgen dat wij straks te weinig industriegrond hebben, dit zal achteruitgang voor Heino in alle opzichten betekenen.’’ Besluit ter Laak zijn brief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.